HTML

Sur Le Tour

Csatordai Gergely és Radvánszky János Alpe d'Huezbe tartó kerékpártúrájának oldala a 100. Tour de France alatt és a hazaút eseményei.

Támogatóink

Zágráb-Arsié: 539km

2013.07.10. 22:05 Harry von Zord

Ideális esetben Bolzanoban éjszakáznánk, viszont a Passo Duran a maga 1601 méterével relative gyorsan lezavart a hegyről. Amúgy szuper dolog hágókat mászni, de a nehéz csomagoktól belassulunk. Ezért vagyunk most Arsié-ben. 
Zágráb után Horvátország gyorsan lement, aznap este és másnap délelőtt Turha úr és családja szomszédságában, esőben ázó sátrainkban relaxáltunk a sokcsillagos Therm Catez kempingben. 25€/koponya hopp. 
Szlovénia egy vadkempinges éjszakával, kevés költéssel gyorsan lement. A viszonylag eseménymentes ötödik nap után kirándulásunk hatodik reggelén már az olasz Stupizzában ébredtünk. Patak, fürdés, főzés; összkomfort. Egy gyors alföldi szakasz után Maniagotól beletekertünk az Alpok sűrűjébe alagutakon, viaduktokon és szerpentineken át. A nap végére a kellemesen erős kitettségű hágó után jó érzés volt első pizzánkat magunkba tolni. A mai nap egy trükkös hágó után lankásabb dombok felé kanyarodtunk, a következő napok tempózása előbb-utóbb úgyis visszavezet minket az alpesi ösvényekhez.

pinkbike.jpg

Autósokkal nincs baj, vadkemping jól működik, viszont a déli órákban elviselhetetlen a hőség: sziesztázunk. Olaszországban zseniálisak még a hegyi utak is, bár sokszor forgalmasak. A költésünket holnap újra 10 € alá szeretnénk venni, mert kissé felszökött a napokban. (pizza, sör, kemping, mosás).

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://surletour.blog.hu/api/trackback/id/tr245399723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása