HTML

Sur Le Tour

Csatordai Gergely és Radvánszky János Alpe d'Huezbe tartó kerékpártúrájának oldala a 100. Tour de France alatt és a hazaút eseményei.

Támogatóink

Prológ

2013.07.04. 06:00 ry

Egy olyan blog, aminek címe a francia kerékpáros körversenyből jött, mi a France-ról szólhatna, mint magáról a versenyről?!

Ez a blog valójában nem arról fog szólni - vannak nagyon jó oldalak, amik azzal foglalkoznak -, itt viszont a mi Touránk van a középpontban. Mindjárt elindulunk és talán két hét múlva megérkezünk Alpe d’Huezbe, hogy akkor mégis csak legyen valami a versenyről, ami idén 100. alkalommal kerül megrendezésre.

Ma és talán holnap lesz ’kísérőautónk’, Csaszi ugyanis kerékpárral követ-el, némi felvezetés gyanánt, a legutóbbi hírek szerint a határig; ha már valaki a határán van, célszerű is visszafordulni. Utána, ha hazaér, igazgatja a blogot, vagyis egyrészt a mi tekerős napjaink, másrészt a szoba hidegéből az ő kiegészítései lesznek láthatóak e felületen.

Szóval mivel is találkozhat az Olvasó? Útibeszámolót kap praktikus, vagy legalábbis taktikus tanácsokkal a kvázi hosszú távú tekerésről, és bemutatjuk, hogy low budget módon, hogyan lehet a komfortot az inkább pozitív tartományban tartani; ha sikerül egyáltalán. Utunkat nagyon izgalmas hegyek keretezik, a Giro d’Italiáról is ismert hágókon mászás mellett, néhány kevésbé ismert emelkedőről, azokhoz kapcsolódó sztorikról is sarjasztunk információt, és ha látunk belőle valamit, akkor a megtekintett ’etapról’ is írunk.

No, elvileg az útvonal Zágrábon vezet keresztül, Bolzano szolgál kiindulásként a Stelvio-hágóhoz, Como, Torino, csak hogy a fixebb helyeket említsem Alpe d’Huezig. Esténként többnyire vadkemping a terv, három-négy kempinggel kiegészítve, nappalokon pedig 120-140km-ek, vagy kevesebbek, vagy többek, ez majd alakul.

            Bepakolva, reggeli, cipőbekattintás, és elindulunk a jó széllel a francia partyra.

DSCF1286k_1.JPG

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://surletour.blog.hu/api/trackback/id/tr1005390302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santaboleny 2013.07.04. 20:52:40

hej, hej! tegnap még 180 Km/napról szólt az ének!!!
süti beállítások módosítása